Juomat

JUOMAT

***

Juomien osalta en kirjoita varsinaiseti mitään reseptejä, vaan ruokavalion muutoksen tehdessämme pois suolasista, raasvasista ja sokerisista epäterveellisistä ruoista huomasimme alussa, että oli vaikea löytää juomien suhteen vaihtoehtoja sokerimehuille ja -limuille, ym.. Sen vuoksi omat vinkkimme juomien suhteen laitan ruokareseptien lisukkeeksi.

Tietenkin ihan perusjuomina käy tietenkin vesi jäillä tai ilman, tai sitrushedelmien mehua veteen puristettuna (kannattaa tosin muistaa, että sitrusjuomat kuluttaa hampaita, jos niitä juo paljon), tai rasvaton/kevyt maito. Em. syistä kohtuudella joskus voi sitruspuristimella puristaa esim. tuoreista appelsiineista mehua, niin saa sokeroimatonta täysmehua. Ja kaupan luomu kaurajuomat on myös hyviä vaihtelua tuomaan juomiin.

Smoothieita ei olla kokeiltu, mutta niistä varmasti reseptejä löytyisi netistä etsimällä, sen sijaan perus pirtelöjuoman saa esim. seuraavasta tehosekoitin coctailista:

1/2 omenaa paloiksi, pakastemarjoja 1-2 kourallista (esim. mustikita, vadelmia tai mansikoita), 2 taloussuklaa palaa, kourallinen kuorittuja maapähkinöitä, (tai chachew pähkinöitä, tms.), ja loput tehosekottimen max-rajaan saakka maustamatonta rasvatonta luonnon jugurttia. (Jos ei halua niin ohutta, voi luonnonjugurtista osan korvata laittamalla 2dl:n tölkin maitorahkaa). Tai mixailla muita makuja hedelmistä, ym.